top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

God morgon ADHD

Vad innebär det att leva med adhd i ett samhälle som tenderar att snurra allt snabbare och vad händer när man vägrar infinna sig och istället går sin alldeles egen väg?

 

“God morgon ADHD” är en föreställning, en konsert, en föreläsning och en berättelse.

 Under lite mer än en timme varvar jag berättandet med min musik. Tillsammans med jazzpianisten och min gode vän John Holmström tar vi er med på en hisnande resa mellan lyriska toner i visans land och pinsamma, roliga, galna, sorgliga och fina stunder från mitt liv med diagnosen ADHD.

godmorgon_adhd_mood kopia 3.jpg
godmorgon_wedding_.jpg

✔ Hur kan man som chef möta en anställd med adhd och få ut det bästa ur den enorma kapacitet som vilar bakom diagnosen?

✔ Hur kan man som kollega, nära vän, kärlekspartner eller nära anhörig förstå varför en människa med adhd ibland agerar som hen gör. 

✔ Hur gick det till när jag som tjugoåring satte på mig på fel flyg, mot Miami istället för Quito, för att snart, "nästan" Råka bli bortgift?

✔ Vad gömmer sig i min "överlevnadsväska"?

Om all detta och mer därtill berättar jag i min föreställning God morgon ADHD". 

Sanna Hogman

Jag har adhd. Jag är mamma, jag är skild, jag är musiker, sångpedagog, föreläsare och frilansjournalist. Jag har rest runt stora delar av jorden ensam. Jag har lyckats, jag har misslyckats. Jag är allt eller inget. Min musik berör upplevelser, kärlek, vänskap och känslan av att vara annorlunda.

Jag har under årens lopp lagt märke till att min publik ofta uppskattar mina mellansnack lika mycket som min musik. 

Så jag skapade God morgon ADHD. Där berättar jag mellan låtarna öppenhjärtigt om radikala händelser ur mitt liv.

 

Med självdistans tillåter jag mig själv och andra att skratta åt de pinsamheter som ibland har uppstått då jag inte sällan saknar utrymme inombords för att hitta den impulskontroll som ligger till grund för en fungerande vardag. Jag tror att denna transparens gällande mina egna fallgropar gör att många känner igen sig.

Vi är ofta högljudda med våra goda handlingar men tiger om tillkortakommanden. Det gör inte jag, jag gör tvärtom och det är det jag tror att publiken uppskattar. 

Värdet i min föreställning är att bidra till en ökad insikt kring hur någon med adhd kan fungera, privat, så väl som i arbetslivet. Med en ökad förståelse kan man lättare ta vara på och hitta styrkorna med adhd.

 

Nu vill jag dela med mig av mitt liv som ensamstående mamma med adhd, ett jäkla driv och ett lite annorlunda sätt att se på världen omkring mig, i min föreställning "God morgon ADHD".

godmorgon_adhd_springspring.jpg

John Holmström

John Holmström är en av Sveriges mest renommerade jazzpianister med över 30 skivor bakom sig. Han har turnerat i hela Europa samt Japan och har den akademiska titeln "Master of Improvisation". 

Förutom det är han även bästa vän med Sanna och de delade lägenhet i Göteborg i flera år. Där fick han beskåda hur ett liv med ADHD yttrar sig från första parkett.

 

Ett perspektiv som han delar med sig av i föreställningen på sitt Göteborgsmanér och med sina stå upp komik-egenskaper. 

DSC_2144 kopiera.jpg

PUBLIKENS KOMMENTARER:

“ Sanna gör en föreställning som är viktig för alla. Hon lyckas med mycket humor förmedla hur ett liv med diagnos både kan utmana och tillföra härlig spänning i vardagen. Kombinationen sång, musik och berättande skapar flera dimensioner i hennes historia om hur det är att vara människa.”

Jessica Björk - Leg. Arbetsterapeut/dans – och rörelseterapeut.

 

”God morgon  ADHD är en varm och underhållande berättelse med dråpliga, tänkvärda och gripande berättelser om både utmaningar och möjligheter att leva med ADHD – mitt i livet. Föreställningen kryddas med musik ur Sannas låtkatalog. Hon sjunger smärtsamt vackert med texter som verkligen tar tag i hjärtat i ett nära samspel med pianisten John! Detta vill du inte missa!"

Johannes Löf - Naturturismföretagare i My outdoor passion.

Kontakt

sanna.hogman@gmail.com

+ 46 (0)73 693 64 34

Jag älskar nya utmaningar och möjligheter!

Tveka inte att höra av dig! 

Pris enligt offert.

bottom of page