top of page

MUSIK

När sångerskan och låtskrivaren Sanna Hogman släppte sitt debutalbum ”Buss 18 till dig” (2013) översköljdes hon av kritikerkårens hyllningar. Musikjournalisten Jan Gradvall skrev bl. a. att: ” Hon har potential att nå en lika stor publik som Melissa Horn och Marie Bergman. Det är väldigt sällan man hör album med nya artister som är så här välskrivna och superbt välarrangerade.”

Citat ur recensioner av förra albumet ”Buss 18 till dig :

”Hon har potential att nå en lika stor publik som Melissa Horn och MarieBergman. Det är väldigt sällan man hör album med nya artister som är såhär välskrivna och superbt välarrangerade.” (Jan Gradvall, DI Weekend)

”Sanna Hogman debuterar med ett album som är starkt i nästan alla led – låtmaterial, framförande och produktion – och som borde ge henne en flygande start på den svenska vispopscenen.” (Dan Backman, SVD)

”Jag har en känsla av att det här kan vara en artist som vi snart pratar om i samma andetag som till exempel Melissa Horn.” (Mikael Forsell, TT Spektra)

2015 kom uppföljaren ”Medan tid är ska vi ro” som släpptes den 28 januari.

Ett möte med en gammal munk, meditation på ett italienskt hustak och ett knepigt förhållande till tvåsamhet. Sanna Hogman säger att inspirationen till nya albumet delvis kommer från hennes ”sökande frihetssjäl”. Till skillnad från förra albumet är samtliga låtar på svenska och soundet mer folkmusikinriktat. Låten ”Orden” är en duett med folkmusikern Esbjörn Hazelius och släpps som singel med musikvideo. ”Esbjörn har länge varit en inspiratör för mig, så det känns extra kul att få låta våra röster gå hand i hand”, säger hon.

Albumets titel är en hyllning till hennes bortgångne pappa och en påminnelse om att ta vara på tiden vi får. ”Sommaren innan han dog fick vi en underbar dag tillsammans på sjön i hans båt. Han ville alltid att jag skulle följa med honom ut på havet, där pratade vi om allt. Nu får jag ro ensam men så länge vi minns de döda lever de kvar och på havet har jag lättare att känna att han fortfarande finns hos mig.”

”Medan tid är ska vi ro” är inspelat i Svenska Grammofonstudion i Göteborg, tillsammans med Martin Schaub som producent. På skivan medverkar bland andra också systern Sophia Hogman (Abalone Dots) på körsång.

2020,  två barn senare kom hennes tredje platta "Gräl", den hamnade i skymundan på grund av pandemin men låtarna får nu nytt liv i och med en föreställning hon planerar just nu (läs mer om den här).

bottom of page